BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezhetett az ebola Európába - pániktól félnek

A spanyol egészségügyi minisztérium arra gyanakszik, hogy ebolában betegedett meg egy páciens, akit egy valenciai kórházban ápolnak. A beteget, akinek az állapota stabil, még vizsgálják, de az eddigi vizsgálatok alapján nem lehet kizárni az ebola veszélyét.

A helyi sajtó szerint a spanyol egészségügyi minisztérium arra kért mindenkit, hogy ne essenek pánikba. Erre van is okuk: ha csak egy beteg van, akit másoktól jól elkülönítve kezelnek, akkor kisebb eséllyel terjed a kór. Már csak azért is fontos nyugtatni a közvéleményt, mert az eboláról valóban joggal terjedtek el félelmetes hírek.

A WHO szerint amióta 1976-ban felfedezték az ebolát, 1850 esetet regisztráltak. Ez nem tűnik soknak, de halálozási arány kimondottan magas, a betegek közel kétharmada nem éli túl. Ráadásul a betegség gócpontja Afrika, ahol az orvosi ellátás gyakran annyira rossz, hogy valószínűleg ennél a számnál jóval többen betegedhettek meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.