BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halálos baleset az M5-ösön, útzár az M7-esen

Egy ember meghalt és hárman megsérültek, amikor két személygépkocsi ütközött az M5-ös autópályán vasárnap Kecskemét közelében. A Szeged felé menő oldalt lezárták - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Mihályné Bornemisza Eleonóra közleménye szerint az M5-ös autópálya Szeged felé tartó oldalán, a 83-as kilométer közelében történt a baleset, ahol eddig ismeretlen körülmények között ütközött a két személygépkocsi.
    A rendőrök az autópálya Kecskemét északi lehajtójánál leterelik a forgalmat, és az 52-es útnál, a dunaföldvári felhajtónál lehet visszahajtani az autópályára.

Teljes szélességében lezárták az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalát a 156-os kilométernél, miután vasárnap reggel a szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi, amibe a mögötte haladó autó belecsapódott; a balesetben hárman megsérültek - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

   A hét óra előtt történt baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére a rendőrség a bal pályatestet teljes szélességében lezárta, a forgalmat a 160-as kilométerszelvényben a balatonfenyvesi lehajtónál a 7-es útra tereli. Az autópályára a 150-es kilométerszelvényben, a fonyódi felhajtónál lehet visszatérni.


    Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ütközés következtében kiszakadt az egyik jármű motorja, az sztráda aszfaltja üzemanyaggal szennyeződött.


    A marcali hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat riasztották a mentéshez, akik áramtalanították a járműveket és felitatták a kifolyt olajat és üzemanyagot - közölte a szóvivő, akinek tudomása szerint könnyebb sérülést szenvedtek a balesetben érintettek.
    A pályaszakaszt a szétszóródott alkatrészektől a közútkezelő munkatársai tisztítják meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.