BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Reklámadó: 1,3 milliárd forint folyt be a büdzsébe

„Augusztus 20-ig 1,3 milliárd forint bevétel érkezett a reklámadóból” – tájékoztatta a Világgazdaságot a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az adózóknak idén az első adóelőleget augusztus 20-áig kellett befizetni, az adóelőleg alapja a 2013-ban elért nettó árbevételnek a törvény hatályba lépése napjától, azaz 2014. augusztus 15-étől december 31-éig terjedő időarányos része. A következő részletet november 20-áig kell majd utalniuk a cégeknek. A NAV pedig ellenőrzi, hogy mindenki annyit fizetett-e, amennyit a törvény szerint kellett.

A kormány eredeti tervei szerint éves szinten 8-10 milliárd forint bevételre számított a reklámadóból, de végül módosult a jogszabály, így jelenleg nincs konkrét elvárás. A 2014-es adóév adóalapját mérsékli a társasági adóban, személyi jövedelemadóban a korábbi években elhatárolt veszteség 50 százaléka. Csak akkor csökkenthető azonban az idei reklámadóalap, ha az adóalany 2013-as üzleti évének adózás előtti eredménye nulla vagy negatív. Ugyanazon tétellel nem csökkenthető egyszerre a társasági adó és a reklámadó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.