BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A legtovább az oroszok időztek a Balatonnál

A belföldi vendégek és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma majdnem minden hónapban jóval magasabb volt, mint egy évvel korábban. A vendégforgalom meghatározó részét – az összes vendég majdnem 40 százalékát, az eltöltött vendégéjszakáknak pedig a felét – a zalai szálláshelyek regisztrálták. A népszerű zalai fürdővárosokba, Hévízre és Zalakarosra érkezett a teljes balatoni vendégkör több mint a negyede, 145 ezer ember. A balatoni kereskedelmi szálláshelyek a 391 ezer hazai vendég mellett 125 ezer külföldi látogatót regisztráltak.

A külföldiek átlagosan 5, közülük a svájciak 6 éjszakát, a német vendégek hét, míg az orosz vendégek még ennél is hosszabb időt, átlagosan több mint egy hetet töltöttek el a magyar tenger mellett. Figyelmeztető adat, hogy a belföldi látogatók átlagos tartózkodási ideje viszont a három éjszakát sem érte el.

Ami a nagyságrendeket illeti, a legtöbb külföldi vendég Németországból (32 ezer fő), Ausztriából (22 ezer fő), Oroszországból (17 és félezer fő) és Csehországból (9 ezer fő) látogatott a Balatonhoz. A balatoni kereskedelmi szálláshelyek az első félévben átlagosan 39 százalékos, ezen belül a szállodák 43 százalékos szoba-kihasználtsággal működtek.

Népszerű a SZÉP-kártya

összértéke már június végén 23 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban: meghaladta az 1,4 milliárd forintot. Egy szoba átlagosan 12 500 forintba került egy átlagos balatoni szálláshelyen, és ez 800 forinttal több, mint egy évvel ezelőtt.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.