BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 50 ezer SIM kártyát vittek át a Vodafone-hoz

Jelentősen javítana piaci pozícióin az üzleti szegmensben a Vodafone, a társaság ennek érdekében növeli értékesítői számát. A cég SIM kártyái már több mint százezer, a NAV-hoz bekötött pénztárgépben találhatók meg

Már több mint 50 ezer SIM kártyát vittek át a Vodafone-hoz a közbeszerzésre kötelezett állami intézmények, ami azt jelenti, hogy ebből a körből a többségnél már megtörtént a váltás – tudtuk meg Király Istvántól, a társaság vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesétől. A cég a múlt év végén nyerte meg a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) „Mobil távközlési szolgáltatás beszerzés biztosítása - 2013” elnevezésű közbeszerzési eljárását és így több száz állami intézmény számára biztosíthatják a mobilszolgáltatást 2 éven keresztül. Király István közlése szerint folyamatosan keresik meg azokat az intézményeket is, amelyek nincsenek központosított közbeszerzésre kötelezve. Ebben a körben az év vége felé vár komoly felfutást a szakember.

A Vodafone augusztus elején kinevezett vezérigazgató-helyettese lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a jövőben jelentősen szeretnék növelni jelenlétüket az üzleti felhasználók körében is. Ebben a szegmensben egy 2013. 4. negyedévi felmérés szerint 18 százalék körüli a társaság piaci részesedése, míg például a lakossági felhasználóknál 24 százalék. „A Vodafone lefedettsége, műszaki felkészültsége alapján jóval több potenciál van a cégben az üzleti területen is, és ezt a jövőben ki is használjuk. Ez változtatást jelent az eddigi stratégiánkban, ami többek között abban mutatkozik majd meg, hogy igyekszünk közelebb menni potenciális ügyfeleinkhez, vagyis földrajzi értelemben számottevő mértékben kibővítjük értékesítési lefedettségünket. Az eddiginél jóval több vidéki városba szeretnénk eljutni, amihez jelentősen növeljük majd értékesítőink számát” – számolt be az elképzelésekről Király István.

A társaság változtatásokat tervez az üzleti felhasználóknak szóló portfólióban is, emellett a gépek közötti kommunikációban (M2M – machine-to-machine) megszerzett globális piacvezető pozíció kínálta lehetőségeket itthon is kiaknáznák. A cég már most is meghatározó szereplője ennek a szegmensnek Magyarországon. Több mint 100 ezer Vodafone SIM kártya működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bekötött pénztárgépben és a használatarányos útdíjfizetéshez használt fedélzeti egységekben (OBU-kban), és további több tízezer SIM más ipari és biztonsági megoldásokban. Király István közlése szerint egyre nagyobb a kereslet az M2M megoldásokra a járműkövetésben, illetve használatuk optimalizálásában, valamint az épületek energiafelhasználásának hatékonyabbá tételében.

A portfólió intenzívebb promóciója, a korlátlan telefonálási lehetőséget kínáló lakossági csomagok népszerűsége és elismertsége, illetve megnyíló új szegmensek a vezérigazgató-helyettes szerint jó alapot teremtenek ahhoz, hogy a Vodafone üzleti szolgáltatások üzletág a 2015-2016-os üzleti évben már 10 százalék körüli forgalomnövekedést produkáljon.

Frekvenciás nyereség

A Vodafone Magyarország Zrt. nyerte el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mobil szélessávú frekvencia tenderén a „C” jelzésű csomagot, amelyért 27,225 milliárd forintot kell fizetnie a cégnek. A társaság közlése szerint megelégedéssel és örömmel fogadták a kiírás eredményét és a megszerzett frekvencia készlettel a vállalat a lehető leggyorsabban továbbfejleszti szolgáltatásait. A korábban elvégzett hálózat fejlesztéseknek, valamint a most megszerzett új kapacitásoknak köszönhetően nagyon rövid időn belül lehetőség lesz szolgáltatásaik további gyorsítására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.