BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többéves rekordon a magyar turisták száma Horvátországban

Horvátországban átlépte a 2 milliót a magyar vendégéjszakák száma, a vendégforgalom pedig az idén elérheti akár a 400 ezret is, amire 2007 óta nem volt példa - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség pénteken az MTI-t.

Marin Skenderovic, a horvát állami turisztikai szervezet budapesti képviseletvezetője elmondta: a tavalyi egész éves, 360 ezres vendégszámot már szeptemberben túllépték, az eltelt 9 hónap alatt összesen 374 ezer magyar turista kereste fel az adriai államot.

A múlt évi 1,964 millió vendégéjszakát szintén meghaladták az első kilenc hónapban: szeptember végéig 2,096 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyar  turisták. A szakember hozzátette: 2007 óta nem volt példa arra, hogy meghaladta volna a 2 millió éjszakát a magyar vendégek horvátországi tartózkodása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.