BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tucat magyar facebookozóról kért ki adatokat a kormány

Fél év alatt jelentősen emelkedett a Facebookhoz beérkező kormányzati adatkikérések száma - írja a hvg.hu. A növekedéshez a magyar kormányzati szervek is hozzájárultak, minden eddiginél több felhasználóra voltak kíváncsiak.

Míg a tavalyi első félévben 24, a második félévben pedig 51 felhasználóról kértek ki adatokat a magyarországi kormányzati szervek, 2014 első felében 78 facebookozóra voltak kíváncsiak.

A közösségi oldal a tavalyi első félévben 8 esetben találta megalapozottnak az adatkérést, a tavalyi második félévben 11 esetben adtak ki információt. Az idei első félévben 19 esetben adták ki az adatokat. A kért (és kiadott) információ vonatkozhat a felhasználóra, annak IP cím szerinti tartózkodási helyére, illetve tartalmazhatja az általa küldött vagy fogadott üzeneteket is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.