BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Segíti a Vodafone a kismamákat

A Vodafone Csoport 30 nemzetközi leányvállalatánál – köztük Magyarországon is – olyan juttatási rendszert vezet be, amellyel a kismamák az adott országokban előírtnál lényegesen jobb feltételekkel mehetnek el szülési szabadságra, illetve térhetnek vissza a munkába - közölte a cég.

A ma bevezetett új rendszerben a Vodafone Csoport minden női dolgozója teljes fizetés mellett legalább 16 hetes szülési szabadságot vehet igénybe. Ezen kívül aki fél éven belül ismét munkába áll, a visszatérést követő első 6 hónapban lehetősége nyílik mindössze heti 30 órában dolgozni, szintén teljes munkabérért.

A hazai jogszabályok alapján a magyar kismamák az újszülött 6 hónapos koráig korábbi fizetésük 70 százalékát kapják terhességi-gyermekágyi segélyként. A Vodafone Magyarország a jövőben az első 16 héten át kiegészíti ezt a juttatást 100 százalékosra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.