BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Technikai gondjai voltak a lezuhant repülőnek egy nappal a tragédia előtt

A Germanwings német légitársaság tegnap lezuhant gépével már hétfőn technikai gondok adódtak, az Airbus A320-as órákig vesztegelt a düsseldorfi repülőtéren - írta a Spiegel Online hírportál, amelynek értesülését megerősítette a Germanwings anyavállalata, a Lufthansa.

A Spiegel Online beszámolója szerint a Germanwings repülőjén a Nose Landing Door nevű elem hibásodott meg. Ez egy billenő fedél a gép törzsének elején, az orrfutóműnek helyet adó üreget fedi, akkor nyitják ki vagy zárják be, amikor a kereket kiengedik vagy behúzzák.

A gép a meghibásodás miatt hétfőn órákig az úgynevezett AOG-státusban (Aircraft on Ground - repülőgép a földön) vesztegelt - írta a Spiegel Online.

A Lufthansa egy szóvivője megerősítette, hogy hétfőn meghibásodást észleltek az egy nappal később lezuhant gép orrfutóművét fedő szerkezeten, de hangsúlyozta, hogy a meghibásodást elhárították és a gép már hétfő délelőtt 10 óra óta a szokásos rend szerint közlekedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.