BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Luxushotelbe mentek a BKK vezetői? Reagált a cég

Működési és hatékonyságfejlesztési projekt miatt tanácskoztak a BKK vezetői egy luxushotelben. A BKK reagált a Blikk korábbi cikkére.

Romantikus erdei luxus wellnesshotelben, a Börzsönyben tanácskoznak a BKK felső vezetői - írta a Blikk. A lap szerint a Budapesti Közlekedési Központ egész menedzsmentje elutazott a négycsillagos szállodába.

A Szent Orbán Wellnesshotel recepcióján a Blikknek megerősítették, hogy a BKK csoportosan foglalt szobákat és a közelmúltban kinevezett új vezérigazgató, Dabóczi Kálmán is az egyikben szállt meg.

A BKK most reagált a Blikk cikkére: mint írják, a cégnél "január elején bekövetkezett vezérigazgatói átadás-átvétel során olyan fejlesztési igények mutatkoztak, amelyek strukturált kezelésére Működési és Hatékonyság-fejlesztési Projekt indult a Vállalatnál. A Projekt egy három, markánsan elkülönülő részből álló program, amelynek célja a BKK hatékonyságának javítása, a szolgáltatási színvonalának fejlesztése. (HR-audit, Folyamat-audit és Vizualizáció.) Ennek keretében kihelyezett projektértekezletre került sor 2015. április 1­­–2. között, külső helyszínen. Célja az addig lefolytatott vizsgálatok, felmérések eredményének feldolgozása volt". A BKK szerint "munkamódszerét tekintve általános, hogy ilyen intenzív projektmunka és értékelés a napi munkakörnyezettől eltérő helyszínen valósuljon meg".

A BKK azt közölte: "a program – többek között – a BKK munkavállalóitól beérkezett mintegy 210 oldalnyi (850 darab) fejlesztési javaslat feldolgozása, áttekintése volt, illetve a Működési és Hatékonyság-fejlesztési Projekt eddigi eredménytermékeinek értékelése, elemzése". A cég szerint nem is sokat pihentek: "a kétnapos program alatt a résztvevők az első napon 8:00-tól 0:30-ig (rövid étkezési szünettel) folyamatosan 16,5 órát, a második napon 8:00-tól 20:15-ig (rövid étkezési szünettel) folyamatos 12 órát dolgoztak, ami a két nap alatt 28,5 óra munkát jelentett".

A hotel internetes oldala szerint most, előszezonban a szobákért 23-33 ezer forintot kell fizetni két főre, az apartmanok és a lakosztályok pedig 46-51 ezer forintba kerülnek éjszakánként. Mint a szálló oldaláról kiderül, a BKK vezetői biokókusz ágyban hajthatták álomra fejüket - írta a Blikk.

A BKK szerint azonban valótlan információt tartalmazott a cikk, amely arra utalt, hogy a BKK felső vezetése luxus-wellness hétvégén vett részt. A kihelyezett projektértekezlet résztvevői az említett cikkben felsorolt kényelmi szolgáltatásokat (például masszázs) nem vették igénybe - állítják. A projektértekezlet helyszíne fizikailag is elkülönült a hivatkozott cikkben bemutatott wellness létesítménytől - tette hozzá a BKK.

A BKK azt is jelezte: a kétnapos program teljes költsége 17 főre kb. 370-380 ezer forint+áfa volt, a program helyszínét (konferenciaterem) a szálloda díjmentesen bocsátotta a BKK rendelkezésére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.