BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar Hírlap: több adatot kell szolgáltatni a légi utasokról

A terrorizmus és a határon átnyúló bűnözés elleni együttműködés megerősítésére ezentúl felszállás előtt tizenkét órával kell adatot szolgáltatniuk a légitársaságoknak a schengeni határt átlépő utasokról, a járat felszállása után pedig továbbítaniuk kell a szervezett bűnözés elleni koordinációs központnak – ezt is tartalmazza a légi közlekedésről szóló törvény módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg - számol be a Magyar Hírlap.

Az újság szombati cikkében a Turizmus.com-ra hivatkozva ismerteti: a szigorítás az utasokat nem érinti közvetlenül, a légitársaságok adatszolgáltatási kötelezettségét bővíti.

A schengeni határon kívülről Magyarország területére mint cél- vagy tranzitállomásra utazó, valamint Magyarország területéről schengeni államon kívülre induló utas adatain kívül a légitársaság köteles megadni az utazási iroda nevét és címét, ahol a turista a jegyet vásárolta.

Ha nem az utas foglalta a jegyet, akkor annak a nevét, aki ezt megtette, valamint az ülés számát és az olyan különlegességeket, ha például az utas ragaszkodik a vészkijárat melletti üléshez, vagy két ülést foglal magának. Közölni kell ezentúl a kézipoggyászok számát, valamint azok és az úti okmányok adatait is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.