BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kizárták a Közgépet, mert túl olcsón dolgozott volna

Kizárták egy BKK-közbeszerzésből a Közgépet, mert több száz millió forinttal a becsült költségek alá ígért.

Hiába kínált a Közép 238 millió forinttal olcsóbb ajánlatot egy közbeszerzésen a későbbi győztesnél, kizárták - írja a 444.hu. A portál szerint a BKK a Grassalkovich út – Ócsai út – Haraszti úti csomópontnál lévő felüljáró felújítására írt ki közbeszerzést, amelyre négy ajánlat érkezett. A Közgép 430 millió forintért, az A-Híd és a Strabag konzorciuma 668, a Colas 679, a Swietelsky 775 millió forintért vállalta volna a munkát. Az ajánlatokat még februárban nyitották ki, ezután 60 nap lett volna döntést hozni a győztesről, ám a határidőt még két hónappal kitolták, így az a múlt héten járt le. A győztes az A-Híd-Strabag páros lett - írja a portál.

A legolcsóbb ajánlatot tevő Közgépet kizárták. Erre az volt az indoklás: "az ajánlattevő bizonyos egységárai túlzottnak alacsonynak bizonyultak úgy a többi ajánlattevő, mint ugyanezen vállalkozó saját (korábbi) egységáraihoz viszonyítottan”.

A BKK számításai szerint a Közgép 37 százalékkal olcsóbban készült volna el a felújítással, mint ahogy a közlekedési cég szakértői becsülték a költségeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.