BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha nem látott jó évet zárt a Simicska-birodalom

Bőven van miből háborúznia a miniszterelnökkel Simicska Lajosnak. Az üzletemberhez köthető cégbirodalom tavalyi nyeresége után összesen közel 38 milliárd forint osztalékot fizetett ki Simicskának és tulajdonostársainak - írja a Népszabadság.

A lap szerint soha nem látott jó évet zárt tavaly az Orbán Viktor miniszterelnök mára kegyvesztetté vált bizalmasához, Simicska Lajoshoz köthető vállalatbirodalom. Az igazságügyi tárca elektronikus cégnyilvántartási rendszerében fellelhető információk szerint a nagyvállalkozó közvetlen, illetőleg résztulajdonában lévő társaságok 2014-ben közel 60 százalékkal növelték árbevételüket, míg nyereségük több mint 80 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest.

A tulajdonosok nem is voltak szűkmarkúak magukkal: a társaságok összesen 37,7 milliárd forintot fizettek ki idén osztalékban tavalyi évük után, amely csaknem 70 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbit. A cégbirodalom zászlóshajója, a Közgép Zrt. parádés évet tudhat maga mögött. Árbevétele a 2013-as 60 milliárdról 113milliárd forintra, adózás előtti eredménye pedig 4,5 milliárdról 14 milliárdra ugrott. Az összesen kifizetett osztalék csaknem harmadát, 11 milliárd forintot az építőipari vállalat adta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.