BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több ezer dolgozótól válik meg a Lenovo

Több ezer dolgozótól válik meg a Lenovo. A kínai gyártó így szeretne spórolni, hogy jobban összpontosíthasson a PC-piacra és a mobilokra.

Súlyos leépítést jelentett be a Lenovo. A kínai gyártó vezérigazgatója e-mailben tudatta kollégáival, hogy összesen 3200 főt menesztenek a cégtől - ez a dolgozók 15 százalékát jelenti. A döntés mögött anyagi megfontolás áll, a Lenovo a jövőben új irányba szeretné terelni az erőforrásokat.

A vállalat vezetése a PC-piacban és a mobilkészülékek világában látja a jövőt: Yang Yuanqing vezérigazgató 30 százalékos részesedést szeretne a számítógépes világpiacon, valamint sürgeti, hogy a Lenovo eljövendő készülékei alapjaikban térjenek el egymástól, átlátható portfóliót hozva létre így.

A bejelentést megelőző, 2015 első negyedévéről szóló üzleti jelentésből kiderült, hogy a Lenovo 105 millió dollárnyi (közel 30 milliárd forint) profitot veszített az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

A vezetés éppen ezért azonnali változtatásokat követelt.
Megjegyezve, hogy Kínában egyre több akadályba ütközik a Lenovo által gyártott számítógépek értékesítése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.