BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A menekültügy ellenére is rekordot dönthet a turizmus

A szálláshelyek vendégeinek száma az év végére elérheti a 10 milliót, az árbevétel meghaladhatja a 350 milliárd forintot.

Az idén is rekordot dönthet a turizmus Magyarországon: a szálláshelyek vendégeinek a száma év végére elérheti a 10 milliót, az általuk eltöltött éjszakák száma meghaladhatja a 25 milliót, az árbevétel pedig a 350 milliárd forintot - mondta a turizmusért felelős helyettes államtitkár a turizmus világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Ruszinkó Ádám hozzátette: 2010 óta minden évben újabb  rekordot döntött az ágazat, és az eddigi adatok alapján ez idén sem lesz másképp.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a turizmus "törékeny műfaj", néhány rossz hír is sokat árthat egy ország turizmusának. Ezért hangsúlyozzák minden lehetséges fórumon a migránshelyzetről szólva, hogy Magyarország teljesen biztonságos, barátságos úti cél, ahol a turisták jó eséllyel egyáltalán nem is találkoznak ezzel a jelenséggel - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.