BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassulhat az ingatlanpiac a Jófogás és a GKI szerint

Várhatóan az év hátralévő részében is tovább nő majd az ingatlanpiac, ez mind a tranzakciók számában, mind a kínálat és az árak további növekedésében megjelenik majd. Legfeljebb a dinamika fog lassulni – olvasható a Jófogás.hu és piackutató partnere, a GKI Digital most megjelent közös iparági elemzésében. A bővülésnek 2016-ban a megemelkedett árak mellett a szűkülő kereslet szabhat határt, és várhatóan az értékesítésre váró lakások száma is növekedni fog. A 2008–2014 közötti hat évben háromszázezernél is több lakóingatlan-tranzakció halasztódhatott el a piacon. A kérdés az, hogy az áremelkedésekről szóló hírek a befektetők mellett mennyire képesek aktivizálni a saját célra vásárlókat.

Az elmúlt egy évben a piacon elsősorban ugyanis befektetési céllal jelentek meg a vásárlók, miközben a lakossági vásárlások területe csupán az elmúlt pár hónapban kezdett erősen növekedni. Az ingatlanhirdetések számának folyamatos növekedése azt mutatja, hogy az év elejétől májusig dinamikusan bővült a kínálat annak ellenére, hogy az első hónapokban mind a hirdetések száma, mind a tényleges lakásvásárlások száma jelentősen visszaesett 2014-hez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.