BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A szelfibajnokokat vették célba Las Vegasban

Több meglepetéssel is szolgált az idei CES az okostelefonok és táblagépek területén, a Huawei már a piacvezető cégeket szorongatja, az LG egy új termékcsaláddal érkezett Las Vegasba.

Kihívást intézett a Huawei a csúcstelefonok gyártóihoz a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai kiállításon, a CES-en (Consumer Electronics Show), a társaság ugyanis ott mutatta be legújabb prémium kategóriás telefonját. A kínai cég nem titkolta, melyik készülék riválisának szánják a Mate 8-at, a készüléket bemutató közleményben ugyanis az Apple iPhone 6s Plusszal hasonlították össze a feltöltés gyorsasága kapcsán.

Az új Huawei telefont 30 perc alatt lehet olyan szintre feltölteni, hogy egy napig bírja, vagyis a kínai gyártó állítása szerint 105 százalékkal gyorsabban, mint az Apple modelljét. A Mate-8 egyéb képességei is figyelemre méltóak. Így például megdöbbentően nagy kapacitást zsúfoltak a készülékbe, összesen 8 mag – négy 2,3 és négy 1,8 gigaherzes – és 3 gigabájtos RAM gondoskodik az alkalmazások gyors futtatásáról. A 4000 mAh-s akkumulátornak köszönhetően normál használat mellett akár két és fél napot is kibír, míg a továbbfejlesztett hatrétegű hűtési technológia miatt kevésbé melegszik a készülék, ráadásul az energiafelhasználása is mérsékeltebb. A Huawei új csúcstelefonja a méretével is felhívja magára a figyelmet, hiszen 6 colos kijelzőt kapott. (A készülék hamarosan nálunk is elérhető lesz, a cég közlése szerint a Media Marktnál és az Extreme Digitalnál január végétől lehet megvenni.)

Az LG új termékcsaláddal jelent meg Las Vegasban, a K sorozat két modelljét a multimédiás tartalomfogyasztást és -készítést szem előtt tartva tervezték meg – hívták fel a figyelmet. A K10 5,3, míg a K7 5 colos, természetesen nagy felbontású kijelzőt kapott. Annak érdekében, hogy ne csak nézhessék, hanem készíthessék is a fotókat és videókat, a kategóriát figyelembe véve meglehetősen fejlett kamerákat kaptak a sorozat modelljei, a K10-es például 13 megapixeles hátoldali és 8 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik. Az LG ezekből a készülékekből sem hagyta ki a „kézmozdulattal fényképezés” funkciót, amelynek aktiválásához elég, ha az ember a nyitott tenyerét az előlapi kamera elé tartja, majd ökölbe szorítja a kezét, ezután a készülék megkezdi a visszaszámlálást a fotó elkészítéséhez. A sorozatszelfi elkészítéséhez nem kell mást tenni, mint kétszer bezárni a tenyeret a kamera előtt.

A Lenovo is kiemelt figyelmet fordított a CES-en bemutatott új telefonjánál a szelfik szerelmeseire, a VIBE S1 Lite több funkciója is az ő minél jobb kiszolgálásukat célozza. A 8 megapixeles előlapi kamera önmagában nem számít különlegesnek, ám a kínai cég a torzítás teljes kiküszöbölésének érdekében egy ötrészes objektívet is beépített, amelyet Sony-képérzékelővel, valamint a fénymennyiséget növelő, beépített szelfivakuval szereltek fel.

Azokra is gondoltak, akik csoportképet szeretnének készíteni: a panoráma szelfi funkció ugyanis képes befogni az egész társaságot, és egy speciális retusáló szoftverrel is ellátták a telefont. A telefon 5 hüvelykes, széles betekintési szögű Full HD kijelzőt és nyolcmagos processzort kapott. A Lenovo több új táblagéppel is felhívta magára a figyelmet a CES-en, köztük a ThinkPad X1 Tablettel, amelynek a funkcióit egyszerűen bepattintható modulokkal lehet bővíteni.

Tablet, notebookos tudással

Már a múlt év végén megfigyelhető volt, hogy a technológiai szektor meghatározó szereplői igyekeznek olyan készülékeket piacra dobni, amelyek egyszerre képesek megfelelni a táblagépekkel és a note­bookokkal szembeni elvárásoknak. Ebbe a sorba illeszkedik a Samsung új eszköze, a szintén a CES-en bemutatott Galaxy TabPro S, amely úgy mozdul el a számítógépes felhasználás felé, hogy megtartja a tabletek előnyeit, például a mobilitást, hiszen a készülék mindössze 70 dekagramm. A Samsung Windows 10-zel látta el az új tabletet, amely 4 gigabájtos RAM-mal, Super Amoled kijelzővel és egy 5200 mAh-s akkumulátorral várja a felhasználókat. A továbbfejlesztett gyors töltési funkciónak köszönhetően a Galaxy TabPro S akkumulátora 2,5 óra alatt teljesen feltölthető, és 10,5 óráig használhatjuk ezt követően. A készülék februártól lesz elérhető.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.