BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatékonyabb működésre ösztönözné a kormány a turizmust

Nem az a kérdés, ki felügyelje a turizmust, hanem, hogy miként tudjuk még hatékonyabb működésre ösztönözni az ágazatot – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy kérdésre válaszolva sajtótájékoztatóján. Az Index számolt be arról: jelenleg Rogán Antal miniszterelnöki kabinetet irányító miniszter szeretné a szervezeti rendszer átalakításával, egységesítésével a fejlesztési tárcához is rendelni az ágazatot (és vele egy uniós forrásból épp most megszerzett 8,5 milliárdos marketing-keretet), ám a lap szerint ennek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ellenállna.

Ennek egyik jeleként értékelték, hogy a tárca konferenciát rendezett az ágazati irányítás jövőjéről – míg Rogán Antal is beszélgetett zárt körben másokkal ugyanerről. Varga azt mondta: kormányzati döntéshozatali eljárás zajlik, a cél az ágazat ösztönzése, a turizmus felügyelete pedig volt már rengeteg helyen (volt, hogy a fejlesztési tárca felügyelte, de arra is volt példa, hogy tárca nélküli miniszter). Azt is hangsúlyozta, hogy 2014 óta viszi a területet az NGM és tavaly a turizmus jó évet zárt, hiszen 26 millió vendégéjszakát, 10,5 millió vendéget regisztráltak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.