BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól pörgött a kiskereskedelem kereke tavaly

A kiskereskedelmi forgalom a decemberi 5,0 százalékos emelkedést beleszámítva 5,5 százalékkal nőtt tavaly az egy évvel korábbihoz képest és 5,6 százalékkal a naptárhatástól megtisztított adatok szerint. A naptárhatástól megtisztítva decemberben 4,5 százalékos volt a forgalom növekedése - erősítette meg második becslése alapján a hónap elején kiadott előzetes számokat kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A tavalyi év egészét tekintve az élelmiszerek értékesítése 3,4, a nem élelmiszer jellegű cikkek forgalma 7,6 százalékkal nőtt a naptárhatástól megtisztított adatok szerint. Az üzemanyag-fogyasztás 7,1 százalékkal haladta meg a 2014-es mennyiséget.

Decemberben az éves átlaggal megegyező 3,4 százalékos növekedést mutatott az élelmiszerfogyasztás. Az üzemanyagok kereslete az egy évvel korábbi magas bázishoz képest az egész évben legszerényebb mértékben, 3,7 százalékkal nőtt.

A nem élelmiszer jellegű termékek forgalma 6,4 százalékkal haladta meg a 2014 decemberit, ezen belül azonban a bútorok és műszaki cikkek eladása csak 1,1 százalékkal nőtt, a textil- és lábbeli-értékesítés viszont 10,3 százalékkal.  Az internetes és a csomagküldő áruházak ugyanakkor 16,0 százalékkal növelték eladásaikat 2014 decemberéhez hasonlítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.