BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínai turistarohamra készülődnek

A pekingi járat beindítása után regionális központot hoznak Pestre.

Nagyon elfoglaltak lesznek az ötcsillagos szállodák vezetői, ha a kínai turisták megindulnak majd Magyarországra. Nem lesz elég hely a hotelekben – jegyezte meg Duan Jielong, Kína magyarországi nagykövete annak kapcsán, hogy az ázsiai ország március 3-án nyitja meg Budapesten kelet-közép-európai regionális turisztikai képviseletét, illetve a 2016-os Utazás kiállítás szakmai díszvendége lesz március 3–6. között a Hungexpón. A kiállításon több mint tíz kínai utazásszervező vesz részt, a cél több százezer turista Magyarországra vonzása.

Ez a szám egyébként 40 százalékos növekedés az előző évhez képest – mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára az Utazás kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón. Ez alapvetően annak tulajdonítható, hogy tavaly elindult a Peking–Budapest légi járat – tette hozzá. Szerinte a jövőben komoly lendületet ad a két ország közötti idegenforgalomnak, hogy Kína regionális turisztikai központot nyit Magyarországon.

Az idei legnagyobb kiállító a Magyar Turizmus Zrt. lesz, amely 171 társkiállítóval mutatja be Magyarországot. Mint Faragó Péter vezérigazgató elmondta, alapvetően gasztronómiai témákkal készülnek, a többi között adott térségek helyi termelőinek kínálatát is bemutatják.

A kiállítás kulturális díszvendége a nyári olimpia helyszíne, Brazília lesz. Valter Pecly Moreira nagykövet elmondta, hogy országában kiemelt szerepe van a turizmusnak, tavaly 6,5 millió vendég látogatott el hozzájuk, s idén szeretnék tovább növelni ezt a számot. Az Utazás kiállításon megmutatják, miért érdemes Brazíliába menni.

Ruszinkó Ádám arról is beszélt, hogy az ágazat fejlesztése folytatódik, tavaly 314 milliárd forint közösségi támogatást használhatott fel az idegenforgalom. Idén már 100 milliárd forint értékű pályázat lett kiírva, az összeg az év végére 150 milliárd forintra emelkedik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.