BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább növekszik a Ryanair Budapesten

A téli menetrendtől a Ryanair is indít Budapest-Berlin járatokat – ez a diszkont légitársaság csütörtökön bejelentett egyik újítása. (Az útvonalon jelenleg az Air Berlin és az EsyaJet is közlekedtet gépeket, és a Malév leállása után a Lufthansa is indított járatokat, de ezeket később megszüntette). A Ryanair a berlini napi egy járat mellett Nürnbergbe is közlekedik majd, szintén napi rendszerességgel – közölte Kenny Jacobs, a Ryanair marketingigazgatója a sajtótájékoztatón. Ezek mellett három új téli járatot is indít Billundba, Gran Canariára és Malagába, miközben a heti hétről kilencre növeli járatai számát Brüsszelbe és Rómába.

Ezzel a Ryanair heti 110 járatot üzemeltetve összesen 19 célpontra repül Budapestről. A társaság 250 ezer utas növekedésének köszönhetően 1,8 millió Budapestre érkező vagy innen induló utassal számol. Az ír diszkont légitársaság piaci részesedése16 százalék Budapesten, ahol az egyik legnagyobb konkurensének tekinthető Wizz Air 28 százalékot hasít ki. Ez utóbbi légitársaság magyar útvonalhálózatán 2,9 millió utas fordult meg tavaly, és további növekedést tervez.

A két társaság startja korábban kezdődött, ebből is adódhat, hogy a cégek globális méretei között ma még jelentős különbségek vannak, hisz például a Wizz Air az elmúlt évben 19,2 millió utast szállított, addig a Ryanar évi 108 millió utast vár. Abban viszont, teljes az összhang hogy mindkettő a legolcsóbb. Ezt most Kenny Jacobs igyekezett bizonygatni, például azzal, hogy a Ryanair átlagos viteldíja 47 euró, míg a Wizz Are-é hatvan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.