BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy álmokat sző a Telenor

A Telenor Magyarország Zrt. tv-előfizetőinek megduplázódását várja a következő két-három évben elsősorban attól, hogy bárki számára elérhetővé teszi televíziós szolgáltatását a magyar piacon - közölte a társaság.

A MyTV-nek napjainkban mintegy 100 ezer előfizetője van, a szolgáltatásból származó éves bevétel pedig meghaladja az 1 milliárd forintot.

Aleksandra Banovic, a társaság vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta, az előfizetők számának növekedésével párhuzamosan azt várják, hogy a bevétel ezzel arányosan nő, szintén két-három év alatt.

Hozzátette: nagyon nehéz előre jelezni a növekedést, mert egy teljesen új magyar szolgáltatásról van szó, de a társaság bízik abban, hogy a digitális tartalmak egyre több előfizetőt vonzanak.

Kifejtette: a tervek között az is szerepel, hogy a televíziós, illetve az ezentúl szintén szabadon hozzáférhető átalánydíjas videotári (HBO GO) szolgáltatást a Telenor más leányvállalatainál is bevezetik a közeljövőben.

A Telenor Magyarország 2015-ben 155,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el a nemzetközi számviteli szabályok szerint. A norvég Telenor-csoporthoz tartozó mobilszolgáltatónak Magyarországon mintegy 30 százalékos piaci részesedése és 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van. A társaság 1100 munkavállalót foglalkoztat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.