BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

2026-ra 50 milliárd mobil-előfizetés lesz a világon

Tíz év múlva a jelenlegi 10-20 szorosára növekszik majd a távközlési hálózatok adatforgalma, illetve 50 milliárd mobil-előfizetést használnak majd a világban – mondta Beck György, a Vodafone elnöke a Világgazdaság Magyar Gazdasági Csúcstalálkozó 2016 című konferenciáján.

A Vodafone elnöke előadásában azt vázolta fel, hogy tíz év múlva miként alakítja majd át az emberek életét a távközlés. Elmondta: lényegesen gyorsabb távközlési hálózat vesz majd körül minket, 10-20 szorosára növekszik az adatforgalom. Kiemelte: 2026-ra mintegy 50 milliárd mobil-előfizetés lesz, miután a gépek közötti kapcsolat kialakítását is a mobiltechnológia látja majd el.

Öt-tíz év múlva olyan eszközök fognak eltűnni, mint a zseblámpa, a vekker illetve egyre inkább majd mobillal fogunk fizetni bankkártya helyett. Felhívta a figyelmet arra, hogy a jövőkutatók szerint 2030-ra a mai munkahelyek 50 százaléka megszűnik, feladataikat robotok veszik majd át. Olyan szakmák tűnnek el, mint például a postás, a pénztáros vagy a fodrász.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.