BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Féláron kínál reptéri utat az Uber a taxissztájk alatt

A taxisok - kivéve a Főtaxit - idén harmadik alkalommal demonstrálnak, mert szerintük a kormány nem lép fel hatékonyan az Uberrel szemben.

Folytatódik az Uber és a taxisok egy részének párviadala. Az Uber a taxisok mai budapesti forgalomlassító demonstrációjára válaszul fél áron szállítja az utasokat a reptérre vagy a reptérről - olvasható a társaság Facebook-oldalán.

A Főtaxi nem, de más taxisok a reptérre vezető úton demonstrálnak délután. Erre reagált az Uber: "Csodát tenni mi sem tudunk, de ha ma 14 és 19 óra között Uberrel utazol a reptérre vagy a reptérről, akkor ezt fél áron teheted. Amíg mások blokkolják a várost, mi továbbra is segítünk mozgásban tartani Budapestet! "

A taxisok ebben az évben immár harmadik alkalommal demonstrálnak, mert szerintük a kormány nem lép fel hatékonyan az Uberrel szemben. A Főtaxi viszont nem csatlakozott hozzájuk, szerintük a helyzetet tárgyalásos úton kell rendezni, és a megoldáshoz - a jogszabályok elfogadásához - időre van szükség. Ezt jelezte Fónagy János államtitkár is amikor arról a jogszabálycsomagról szólt, amely szerint egyebek között betiltanák az illegálisan diszpécser szolgáltatást végző céget (például az Ubert), és az érvényben lévőnél is erősebb szankciókkal sújtanák a szabálytalanul uberező sofőröket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.