BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összesen 243 ember találta el a magyar-belga végeredményét

Sokan elbukták a fogadásukat Magyarország Eb-kiesésével. Hiába tudta mindenki, hogy a belga csapat erősebb, a fogadások 42 százaléka, mintegy 423 ezer tipp a magyarok győzelmére érkezett a Szerencsejáték Zrt.-hez. A belgák győzelmét csak 26 százalékos arányban várták, erre közel 262 ezer fogadásban tettek pénzt, és összesen 173 millió forintot nyertek. Elég sokan reménykedtek abban is, hogy legalább döntetlenre kihúzzuk: a fogadások 32 százaléka, több mint 322 ezer tipp erről szólt. Ennél jóval egységesebben, 95 százalékos aránnyal várták, hogy több mint 2 gól lesz a meccsen.

Volt azonban 243 ember, aki a magyar meccs utolsó pillanatában dörzsölhette a tenyerét, ők ugyanis eltalálták a 0:4-es végeredményt, és összesen 2,62 millió forintot nyertek. Átlagosan egy főre szétdobva ez nem volt észbontó kaszálás. Csak akkor, ha valaki több vasat tartott a tűzben, és egyszerre három vagy akár hat meccsre is fogadott. Egy budapesti Tippmix-játékos 3 darab 800 forintos téttel, hat meccsre játszva, összesen 672 ezer forintot zsebelt be. Egy Tippmix­pro-játékos pedig ezer forintos téttel, 3-as fogadással 187 ezret nyert.

A magyar–belga meccs sárga lapjaira egész jól tippeltek az emberek. Több mint 17 ezren fogadtak arra, hogy legalább négyszer mutatja fel a szerb játékvezető a sárga lapot a két válogatott játékosainak, és csak 1500-an fogadtak 3 vagy ennél kevesebb figyelmeztetésre a végül összesen 7 sárga lapot hozó összecsapáson.

A Magyarország–Belgium meccsel egyébként megdőlt az egy mérkőzésre leadott fogadások száma, több mint 1 millió fogadás érkezett – közölte a Világgazdaság kérdésére a Szerencsejáték Zrt. A korábbi rekordot szintén a magyar válogatott tartotta, a Portugália elleni meccsre több mint 938 ezer fogadást küldtek be. A Németország–Szlovákia kevesebb mint 850 ezer, a Franciaország–Írország pedig kevesebb mint 800 ezer fogadást hozott az állami szerencsejáték-szervező cégnek.

Az egymást érő fogadási rekordok alapján bejöhet a Szerencsejáték Zrt. várakozása: az állami cég korábbi közlése szerint rekordárbevételre számít az Eb egy hónapja alatt. A nagy sportesemények ugyanis, mint a Bajnokok Ligája, a labdarúgó-világbajnokság vagy éppen az olimpia időszakában megugrik a fogadási kedv, és a bukmékeri sportfogadási játékokból származó árbevétel átlagosan 50 százalékkal nő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.