BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így változik a vasúti menetrend

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt a vonatok több vonalon is módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - közölte a MÁV.

A Román Vasúttársaság hálózatán végzett karbantartások miatt december 10-ig a Keleti pályaudvartól Brassóig közlekedő Corona InterCity vonat, továbbá a Budapestről Nagyváradig közlekedő Ady Endre IC módosított menetrend szerint közlekedik. A Dacia vonatnál is változik a román vonalon a menetrend.

A Szerb Vasút tájékoztatása alapján, a Budapest–Bar közvetlen kocsikat továbbító Szabadka–Bar–Szabadka között közlekedő vonat csak Prijepolje Teretna állomásig közlekedik és indul vissza. Prijepolje Teretna és Bijelo Polje állomás között mindkét irányban vonatpótló autóbusz közeledik, onnan Barig az utasok a Montenegrói Vasút által biztosított mentesítő vonattal folytathatják utazásukat.

A külföldi vasúton végzett pályaépítési munkálatok miatt október 29-ig menetrendi változások vannak a Hargita InterCity vonat menetrendjében is.

A Soroksár–Kunszentmiklós-Tass vonalon végzett pályakarbantartási munkák miatt szeptember 10-11-én több vonat menetrendje módosul, illetve Budapest-Keleti–Kunszentmiklós-Tass és Soroksár–Kunszentmiklós-Tass között vonatpótló autóbuszok közlekednek. Az Ivo Andric és a Beograd vonatok nemzetközi kocsijai Cegléd, Kiskunfélegyháza érintésével kerülő útirányon át közlekednek.

Pusztaszabolcs és Dunaújváros között szeptember 11-ig több vonat menetrendje módosul. Pusztaszabolcs és Dunaújváros között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Dombóvár–Pécs vasútvonalon is akarbantartást végeznek. Szeptember 3-án éjszakánként Keszőhidegkút-Gyönk és Kurd, Szakály-Hőgyész és Dombóvár, illetve Kurd és Dombóvár között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Szeptember 5/6-tól 8/9-ig és szeptember 10/11-től 15/16-ig éjszakánként Godisa és Szentlőrinc között dolgoznak, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. 

A Budapest–Vác–Szob vonalon a mostani és a következő hétvégén Nagymaros és Szob között pályakarbantartást végeznek. A vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Vác–Balassagyarmat vasútvonalon karbantartás miatt szeptember 5-től 14-ig több vonat menetrendje módosul. Drégelypalánk és Balassagyarmat között vonatpótlók közlekednek.

A Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely vasútvonalon egészen december 10-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek pályakorszerűsítési munkálatok miatt, valamint Szerencs és Sátoraljaújhely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Vésztő–Gyoma, illetve Vésztő és Szeghalom között javítják a vágányokat október 28-ig. Az utasoknak Vésztő és Szeghalom, illetve Vésztő és Gyoma között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk.

A GYSEV Szombathely–Hegyeshalom vasútvonalán szeptember 3-tól 13-ig karbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Csorna–Hegyeshalom–Rajka között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. A Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon szeptember 11-től 18-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szombathely és Körmend között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.