BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felújította eladó lakása konyháját? Imádni fogják a vevők

Egy szépen felújított lakás vagy ház kelendő az ingatlanpiacon. Egy korszerűen berendezett konyha akár 10-20 százalék pluszt is jelenthet az eladási árban - közölte a Konyhakiállítás.

Az ingatlan.com több mint 500 ezer lakáshirdetésen alapuló elemzéséből kiderült, hogy 2016 januárjához képest 8 százalékkal nőtt az érdeklődés az eladó használt vagy új lakások iránt az idei év első hónapjában. Ennek ellenére jóval kiegyensúlyozottabb éve lehet 2017 a magyar lakáspiacnak, részben a kínálatbővülés, és az új lakások számának növekedése miatt. Idén januárban harminc-negyven százalékkal több ingatlanból tudtak válogatni a vásárlók, mint egy évvel korábban.

A lakáspiac tehát tovább virágzik, ám az ingatlanok közel sem kelnek el olyan gyorsasággal, mint korábban. Ha az ember maga szeretné értékesíteni a lakását vagy házát, akkor előbbi esetében átlagosan három, míg utóbbi esetében hat hónap szükséges ahhoz, hogy az adott ingatlan gazdára találjon.

A vásárlók számára az ár után az elhelyezkedés a második legfontosabb szempont a választásnál, és közvetlenül ez után jön a sorban az ingatlan állapota. Kétféle lakás talál nagyon gyorsan gazdára mostanság: a lehasznált, felújításra váró ingatlanok és a jó állapotú, komfortos, szép lakások.

Utóbbi csoport hajlandó magasabb árat fizetni, ha cserébe megkímélheti magát a macerás falbontástól és csempézéstől. De még ennél is többet lehet elkérni egy olyan ingatlanért, ahol a konyha különösen látványos. Az értéknövekedés ingatlantól függően 8-27 százalékos a szép konyhások javára. Persze ritka az olyan lakás, ahol kizárólag a konyhára fektettek hangsúlyt, így az értéknövekedést más tényezők is befolyásolhatják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.