BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszépülhetnek a balatoni strandok

Idén 1,86 milliárd forintos vissza nem térítendő fejlesztési támogatásra pályázhat 44 balatoni település 48 strandja – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A felhívásra a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő, fizetős strandok jelentkezhetnek, illetve a csak szabadstranddal rendelkező települések. Az MTÜ olyan beruházásokat támogat, amelyek hozzájárulnak a strandok bevételének növekedéséhez. A pályázatot március közepén írják ki, a támogatás építkezés finanszírozására és eszközbeszerzésre használható fel, a fejlesztések első eredményei pedig júliusra várhatók. Az ügynökség előrebocsátotta: nemcsak pályáztat, de az elképzelések megvalósításához szakmai támogatást is nyújt.

Mint ismert, a kormány tavaly júliusban a turizmusfejlesztési célra felhasználható európai uniós források összehangolásáról határozott, ennek részeként visszavonta a 300 milliárd forintos balatoni fejlesztésekről szóló 2015-ös határozatot. A turisztikai ügynökség ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség, 2020-ig összesen 365,4 milliárd forint uniós és hazai forrásban részesülhet, hogy minél több családbarát, minőségi szolgáltatás létesüljön. Az eredeti tóparti tervek szerint egyebek mellett 95,5 milliárd forint juthat közlekedésre, 59,2 milliárd vízminőség-javításra, 26,7 milliárd turisztikára, 25,2 pedig gazdaságfejlesztésre. A turisztikai források és a közbeszerzések áttekintése után az MTÜ-nek ezekről a keretszámokról is döntenie kell.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.