BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős bevételt könyvelt el az ALTEO Csoport

Az ALTEO Group növekedése 2016-ban is folytatódott: a megújuló és hagyományos energiaforrások területén is aktív vállalat árbevétele 33 százalékos növekedéssel mintegy 14 milliárd forintra nőtt, az EBITDA szintű eredmény 62 százalékos emelkedéssel meghaladta a 2,3 milliárd forintot. A sikeres gazdálkodás következtében a konszolidált adózott eredmény pedig megközelítette a 823 millió forintot – derül ki a társaság közgyűlése által még nem elfogadott, IFRS szerinti, konszolidált éves beszámolóból.

A tavalyi év is sikeres volt az ALTEO Group számára, amit a pénzügyi mutatók is igazolnak. Az – értékcsökkenés, a pénzügyi tételek és a társasági, valamint ágazati nyereségadó előtti működési eredményességet kifejező – EBITDA mutató konszolidált értéke 2,3 milliárd forintot ért el tavaly, amely 62 százalékkal haladja meg a 2015-ös értéket. Az EBITDA kiugró növekedésében szerepet játszott, hogy a 2015-ben megvásárolt Sinergy cégcsoport eredményei most először jelentek meg teljes egészében az ALTEO Group számaiban, illetve a vállalati portfolió fontos elemét képező virtuális erőműhöz tartozó termelőegységek is átlag feletti, kimagasló eredményeket produkáltak. 

[caption id="" align="alignleft" width="600"]A tavalyi év is sikeres volt az ALTEO Group számára - fotó: AFP A tavalyi év is sikeres volt az ALTEO Group számára - fotó: AFP[/caption]
 
A társaság vezetése által nagyon sikeresnek ítélt üzleti év alapján a vezetés 130 forint/részvény osztalék megfizetésére tesz javaslatot az ALTEO közgyűlésének. Ha ezt az április 24-én tartandó közgyűlésen az ALTEO részvényesei elfogadják, akkor idén az ALTEO a tavalyi 120 Ft/részvény után 8,3 százalékkal magasabb részvényenkénti osztalékot fog kifizetni részvényeseinek.


 
Az ALTEO Group tavaly ősszel sikerrel zárta első nyilvános részvényértékesítését, mely során közel 1,4 milliárd forint értékben jegyeztek a társaság új kibocsátású részvényeiből az ALTEO-nak bizalmat szavazó lakossági és intézményi befektetők. A vezérigazgató szerint már a vállalat megalapításakor céljuk volt, hogy részben a tőkepiacról finanszírozzák a növekedést, és erős tőzsdei jelenlétet építsenek. Ez a folyamat kezdődött el 2016-ban. Időn fő céljuk, hogy tovább erősítsék a bizalmat a vállalat iránt a befektetőkben. 

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. hazai tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató, üzleti aktivitása kiterjed a megújuló erőforrásokon is alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint az energiagazdálkodási szolgáltatások területére. A cég nemrég bejelentette, hogy egyenként 495 kilowattos naperőműegységet épít a Szeged melletti Domaszék külterületén. Az erőmű a fejlesztésének megtérüléséig a cég a Kötelező Átvételi Rendszer keretében értékesíti majd a termelt villamos energiát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.