BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zöldebb lesz az iPhone az Apple tervei szerint

Kizárólag megújuló erőforrásokra és újrahasznosított alapanyagokra kíván a jövőben támaszkodni az Apple.

A technológiai óriás 2017-es környezeti felelősségi jelentése publikálásakor tett arra ígéretet, hogy teljes mértékben szakít a hagyományos ellátási lánccal, amelyben az anyagokat kibányásszák a földből, ezekből termékeket gyártanak, a termékből a végén hulladék lesz, majd pedig minden kezdődik elölről. Célja az, hogy egy zárt lánc alakuljon ki, ahol az új termékek a régiekre épülnek. Közben bevallotta: egyelőre fogalmuk sincs, miként fogják ezt megvalósítani.

Lisa Jackson, az Apple alelnöke a Vice Newsnak úgy nyilatkozott: „Olyan feladatba fogunk bele, amilyet ritkán teszünk, így kicsit aggódunk, de azt is gondoljuk, hogy ez egy fontos dolog, amelyhez meg kell találni a technológiai megoldást.” Jackson egyébként azt is elismerte, hogy az iPhone-okban egyelőre kevés újrahasznosított anyag található.

Tény ugyanakkor, hogy aktívan keresik a módját, miként lehet visszanyerni a felhasználható anyagokat a már nem működő készülékekből. Állítólag van, ahol már kizárólag újrahasznosított ónt használnak a forrasztáshoz. Közismert továbbá, hogy van egy Liam névre keresztelt robot is, amely az iPhone 6S készülékeket hatékonyan szedi szét az alkatrészek újrahasznosítása érdekében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.