BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szép negyedévet zárt a Hankook

A 2017. január és március közötti időszakra a Hankook gumiabroncsgyár 1333,18 milliárd euró (1639 billió KRW) forgalmat jelentett be. Az ultra-nagyteljesítményű (UHP) gumiabroncsok forgalma 1,4 százalékkal nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest, és ezzel a teljes eladások 36,7 százalékát érte el. A Hankook prémium márkájának további erősödését is az UHP abroncsok, valamint a 17 coll feletti átmérőjű abroncsok értékesítésének bővítésével szándékozik elérni.

A prémium abroncsokat gyártó Hankook nyilvánosságra hozta 2017. első negyedévére szóló pénzügyi eredményét. A vállalat a jelentés időszakában kb. 1,333 milliárd euró (1639 billió KRW) forgalmat és 187,88 millió euró (231 milliárd KRW) üzemi nyereséget jelentett be. A bővüléshez jelentős mértékben hozzájárult az ultra-nagyteljesítményű (UHP) abroncsok megnövekedett értékesítési mennyisége, valamint a különféle régiókban elért jelentősen nagyobb forgalom.

Az ultra-nagyteljesítményű (UHP) abroncsok szegmensében az eladások 1,4 százalékkal nőttek az előző év ugyanezen időszakához képest, és az első negyedév összes eladásainak 36,7 százalékát tették ki. Az UHPT abroncsok értékesítése 11 százalékkal nőtt az európai piacon és 26 százalékkal a kínai piacon, a tavaly évhez viszonyítva. A jelentős értékesítési bővülést mindkét régióban leginkább az eredeti gyári beszállítások bővülése okozta, miközben a csereabroncsok piaca a korábbiakhoz hasonlóan erős maradt.

A Hankook a jövőben további növekedéssel számol az UHP abroncsok valamint a 17 coll feletti átmérőjű, nagyméretű abroncsok terén. A prémium abroncsok szegmensében elért csúcspozícióját a Hankook márkája globális szintű értékének és technológiai vezető szerepének erősítésévével szándékozik a továbbiakban is biztosítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.