BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcskategóriás Nokia mobil érkezhet a piacra

A Nokia márkához kapcsolódó jogokat megszerző HMD Global júniusban Magyarországon is forgalomba hozza a 3310-es frissített változatát.

Alaposan felpörögtek az események a Nokia márkához kapcsolódó jogokat megszerző HMD Globalnál, a társaság júniusban Magyarországon is forgalomba hozza a február végén bemutatott új okostelefonjait és a 3310-es frissített változatát, illetve a kiszivárgott információk szerint hamarosan egy igazi csúcsmodellel is meglepi a fogyasztókat. A HMD Global régiós képviselői a múlt hét végén Magyarországon is bemutatták az új Nokia készülékeket, és az is kiderült, hogy mennyiért és mikor hozzák forgalomba őket.

Június első felében a középkategória alsó szintjét képviselő Nokia 3-as, valamint a 3310-es kerül a hazai üzletekbe, illetve jelenik meg a mobilcégek kínálatában, míg a következő hónap második felében a Nokia 5-össel és 6-ossal bővül a kínálat. Valamennyi új Nokia okostelefonon a legújabb Android verzió fut. A HMD Globalnál nagy reményeket fűznek a kelet-európai piachoz, a cég régiós vezetője, David Pavlinic a múlt heti bemutatón jelezte, hogy a múlt év végén végzett felmérésük szerint nagyon magas, 90 százalékos a Nokia márkanév ismertsége a térségben, és a megkérdezett fogyasztók fele vásárolna is ilyen típusú készüléket.

Az új mobilokkal a HMD Global bevallottan az okostelefon-piac legnagyobb szeletét adó középkategóriát célozta meg, de a kiszivárgott hírek szerint az újabb modellek már csúcskategóriás készülékek lesznek. A Nokia 9 Snapdragon 835-ös processzorral és 4 gigabyte RAM-mal érkezhet, 64, illetve 128 GB-os tárhelyű változatából lehet választani, és a héten megjelent fotó szerint kétkamerás eszköz lesz. A napokban megjelent beszámolók alapján ez lehet egyelőre a csúcsmodell, de két további telefon is érkezik a HMD Globaltól, valószínűleg még az idén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.