BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E-autókkal előzzük a régiót

Hiába a másfél millió forintban maximált állami támogatás, egyelőre úri huncutságnak tűnik a tisztán elektromos hajtású autók vásárlása.

Hiába a másfél millió forintban maximált állami támogatás, egyelőre úri huncutságnak tűnik a tisztán elektromos hajtású autók vásárlása. De még így is – támogatással vagy anélkül – 119 e-jármű kapott rendszámot az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 51-gyel. Pedig a támogatás októbertől él, az akkor meghirdetett 2 milliárdból, majd az idénre előirányzott 3 milliárd forintból legkevesebb 3333 autóvásárláshoz jutna ingyenpénz. Az európai gyártók szakmai szövetségének adatai szerint a kontinensen 32,6 ezer zöldautó fogyott január és március között, ennek ötöde a toronymagasan vezető norvégoknál. Régiónkból viszont kiemelkedünk a 119 darabos idei új állománnyal, minket a csehek (88), a lengyelek (66), a szlovákok (27) és a románok (11) követnek. Bulgáriában egy e-autót sem sikerült eladni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.