BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Óriási vízi kalandpark nyílik a Tisza-tavon

Pénteken adják át Közép-Euró­pa legnagyobb vízi játszóterét Sarudon, a több mint 2400 négyzetméteres létesítményben lesz a Tisza-tavi szezonnyitó.

Pénteken adják át Közép-Euró­pa legnagyobb vízi játszóterét Sarudon, a több mint 2400 négyzetméter alapterületű, felfújható elemekből álló létesítményben lesz a Tisza-tavi turizmus szezonnyitója. A több mint két kézilabdapálya alapterületű vízi kalandparkkal a sarudi strand jelentős vonzerővel gyarapszik. Európában nagyobb, hasonló vízi park csak Franciaországban üzemel, Közép-Európában csak kisebbek vannak.

Az új vízi kalandpark megnyitása része a sarudi Élményfalu programnak, amely teljesen magánerőből, gazdasági alapokon megvalósuló fejlesztési program – olvasható az attrakció átadását beharangozó közleményben. Az Élményfalu az elmúlt években vitorlás-, horgász-, lovas- és felfedezőtáborokkal gazdagodott, fellendítve a kistelepülés turisztikai és gazdasági életét.

A vonzerőfejlesztési program ke­retében épült fel az ország első horgászmúzeuma Sarudon, és ott talált új otthonra az MKB vitorláskishajó-flottája – ezzel akarják megalapozni a Tisza-tavi vitorlázás újraélesztését. A vízi játszótértől további látogatószám-növekedést várnak – méltán – az ország második legnagyobb tavának turisztikai szolgáltatói és a falusi vendéglátók köre is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.