BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kavart nagy hullámokat a Digi–Invitel-üzlet

Nem járt számottevő hatással se a Magyar Telekom, se a Digi árfolyamára a péntek este bejelentett hír, miszerint a romániai hátterű és a bukaresti tőzsdén jegyzett Digi 43 milliárd forintért megvásárolja az Invitel hazai lakossági és kisvállalati üzletágát. Ezzel 400 ezer új előfizetőt szerez a vezetékes piacon a Digi.

Bukarestben az árfolyam a hír pénteki megjelenése óta – kilengésektől mentesen – fél százalékot erősödött. Budapesten a Magyar Telekom hétfőn tudott reagálni arra, hogy egyik fő vetélytársa, a Digi terjeszkedik Magyarországon. Aznap a Magyar Telekom árfolyama csak 0,2 százalékkal gyengült, míg tegnap már stagnált a távközlési papír kurzusa.

„A Magyar Telekomnak nem jött jól a hír, hiszen a felvásárlással a Digi bázisa már 1,2 milliósra dagad” – emelte ki a Világgazdaságnak Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője. Az Invitel előfizetői között családtagokkal számolva több tízezer, jelenleg a Magyar Telekomhoz tartozó mobil-előfizető lehet. „Őket sokkal könnyebben tudja majd elcsábítani a Digi egy-egy ajánlattal” – mondta Cinkotai.

„A mobilpiacon viszont nincs kizárva, hogy piacra lépése után bevásárol a Digi. Ha évi néhány tízezer mobil-előfizetőt tud szerezni a tízmilliós hazai piacon, akkor csak jó pár év alatt tudja elérni a méretgazdaságossági szintet. A felvásárlás ellen szól, hogy rendkívül megnövelné a Digi adósságállományát. Az egyértelmű, hogy a Telekom árfolyamának növekedésére a Digi–Invitel-üzlet nincs túlzozttan jó hatással” – húzta alá az elemző.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.