BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Berlinben mutatják be az LG új csúcsmodelljét

 Augusztus 31-én, Berlinben mutatja be legújabb prémiumkategóriás okostelefonját az LG, alig több mint egy héttel korábban pedig a Samsung Note-széria új generációját ismerhetjük meg.

Sűrű program vár azokra augusztus végén, akik követni szeretnék a legújabb történéseket a prémiumkategóriás okosmobilok piacán, ugyanis mindkét nagy dél-koreai gyártó ekkorra időzítette bejelentéseit. Az már korábban kiderült, hogy a Samsung Galaxy Note 8-cal augusztus 23-án ismerkedhet meg a nagyközönség, igaz, számos információ már kiszivárgott a készülékről az elmúlt hónapokban. A héten viszont az is eldőlt, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelően az LG is az utolsó nyári hónap végét választotta arra, hogy leleplezze új csúcsmodelljét, a V30-at.

Az eseményt augusztus 31-én rendezik meg Berlinben, a világ egyik legnagyobb technológiai kiállítása, a német fővárosban tartott IFA hivatalos rajtja előtti napon.

Az eddig kiszivárgott információk alapján a V30 lehet az igazi ütőkártya az LG számára a felső kategóriás készülékek között az év hátralévő részében. A készülék 6 hüvelykes, QHD+OLED kijelzőt kapott a hírek alapján, vagyis a dél-koreai társaság is továbblépett a képernyő esetében, hisz a korábbi generációnál még LCD-panelt használtak. Úgy tűnik, hogy a technológia fejlődése és a gyártási költségek alakulása most teszi lehetővé, hogy költséghatékonyan építsék be az OLED kijelzőket a nagy gyártók a mobiljaikba, hiszen többek közt az Apple új iPhone-jánál is ez a váltás várható. Az új LG telefonnál több, a mobilpiacon uralkodó trenddel találkozhatunk majd, hisz a már megjelent fotók alapján az alsó és felső keret jóval keskenyebb lesz, mint a korábbi változatnál, emellett a hátoldalon továbbra is két kamerát találhatunk, ami szintén jellemző napjainkban a prémiumkategóriás eszközökre. A készülék természetesen kap ujjlenyomat-olvasót, amely a hátoldalán lesz. Az LG V30 teljesítményéről egyelőre nem áll rendelkezésre túl sok információ, az eddig kiszivárgott hírek szerint a Qualcomm Snapdragon 835 csipet kapja a mobiltelefon, ami a csúcsmodellek esetében lényegében alappá vált a mobilpiacon. Azt majd csak augusztus 31-én tudhatjuk meg, hogy mikor kerül az üzletekbe a V30, de könnyen elképzelhető, hogy szeptember végéig kell majd várni rá.

Korábban a Világgazdaság is többször beszámolt a Samsung Galaxy Note 8-ról érkező hírekről, és az elmúlt hetekben újabb információk derültek ki. A nemzetközi szinten is tapasztalható hatalmas érdeklődés érthető, hiszen a mobilpiac történetének talán legnagyobb bukása volt a Note-széria előző modellje. Az új generáció augusztus 23-án mutatkozik be New Yorkban, és az eddigi hírek alapján sok elemében emlékeztet majd a barcelonai Mobile World Congressen megismert Galaxy S8-ra. Ahhoz hasonlóan például az Egyesült Államokban a már említett Snap­dragon 835-ös csippel kerül forgalomba, míg a világ többi részén a Samsung saját, Exynos 8895-ös megoldását használja.

A készülék váza is nagymértékben hasonlít majd a komoly sikereket elérő S8-as modellhez, ám a Note-okra jellemzően valamivel szögletesebb sarkokra számíthatunk. Két hátoldali kamerával érkezik majd a Note 8, mindegyik 12 megapixeles lesz. A 6,3 hüvelykes, Super AMOLED kijelzővel ellátott készülék alapmodellje 6 gigabyte RAM-mal és 64 gigabyte belső tárhellyel rendelkezik majd, ez utóbbi ugyan kevésnek tűnik, de Micro SD kártyával természetesen bővíthető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.