Varga Péter tájékoztatása szerint a társaság értékesítése az elmúlt hat évben 9 millióról 15 millió palack fölé nőtt. Ez tette szükségessé a minőségi és mennyiségi fejlesztést, amellyel a korábbi óránkénti 9500 palack töltési kapacitást 13 500-ra emelik. A bővítés nagyrészt a vállalkozás badacsonyörsi pincészetében valósul meg 2019 júliusáig a Széchenyi 2020 programban.
A beruházás részeként új öblítő-, töltő- és zárógépeket vásárolnak és a szállítószalagok többségét is kicserélik. Növelik továbbá az erjesztő- és tárolóteret, valamint új targoncákat is beszereznek – közölte, hozzátéve, hogy a projekt építést nem tartalmaz.
A korszerűsítés, illetve kapacitásbővítés tervezett összköltsége 838 millió forint, amelyhez az önerőn kívül a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) mintegy 309 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást és közel 318 millió forint kamattámogatott hitelt ad – húzta alá az ügyvezető.
A kft. 1993-ban alakult, 200 hektár szőlőültetvénnyel rendelkezik országszerte. A cég feldolgozóüzemeket is működtet, a társaság 186 embert foglalkoztat, 2017-es árbevétele 4,6 milliárd forint volt. Több mint egy évtizede a Varga Pincészet értékesíti Magyarországon a legtöbb palackos bort, 2017-ben 15,5 millió palackot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.