BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az üzleti alkalmazások piacán a Cosmo

Megvásárolta a Xapt Solutions Kft.-t a német tulajdonú Cosmo Consult csoport, amely a Microsoft üzleti alkalmazásaival foglalkozik.

November 1-jén Cosmo Con­sult Kft.-re változott a több mint száz informatikai és üzleti szakembert alkalmazó Xapt Solutions Kft. neve, miután a társaságot és romániai leányvállalatát megvásárolta a németországi Cosmo Consult csoport. Az előző többségi tulajdonos – már több mint egy évtizede – az ausztriai New Frontier csoport volt.

Az akvizíció révén egy erős szakmai csapathoz csatlakoztunk, amely több mint húsz éve van a piacon, és fő profilját ugyanúgy a Microsoft Dynamics üzleti alkalmazásai jelentik, mint a Xapt Solutionsnek, amely piacvezető ebben a szegmensben Magyarországon

– mondta a Világgazdaságnak Polocz Anett, a Cosmo Consult Kft. ügyvezetője.

Polocz Anett, az XAPT/Cosmo magyarországi ügyvezetője
Fotó: VG / Kallus György

A társaság létszámban, árbevételben legalább 50, exportteljesítményben pedig 10 százalékos növekedést tervez a következő öt évben. A magyar cég saját fejlesztésű, iparág-specifikus termékeit szeretné elérhetővé tenni azokban az országokban, amelyekben a Cosmo már jelen van, a magyarországi piacra pedig az anyavállalat megoldásait hozza majd be.

Az elmúlt két évet veszteséggel zárta a cég, a háttérben a Microsoft üzleti modellváltása állt: a Xaptnak ugyanis eddig egyszeri tételt jelentettek a bevétele mintegy felét kitevő licencdíjak, de két éve havi díjas megoldásra váltott a Microsoft. A Cosmo Consult vezetése az idén már nullszaldót, jövőre ismét nyereséget vár.

A társaság az ügyvezető tájékoztatása szerint a hazai Dynamics piacán több mint 50 százalékos részesedéssel rendelkezik, ami reményei szerint a közeljövőben 5-10 százalékponttal nő.

Háttér

Az Xapt magyarországi családi vállalkozásként indult az ezredfordulón. Előbb nagyvállalatoknak kínált vállalatirányítási rendszereket, majd kkv-knak informatikai megoldásokat. 2011-ben a CRM-terméket is felvette a portfóliójába, így már a Microsoft üzleti alkalmazásainak egészét, sőt az ezekre épülő saját termékeit is kínálhatja. Egyik üzletágából alapították 2017-ben a Xapt Solutions Kft.-t.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.