BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel felével nőtt az Ericsson negyedéves bevétele

A cég pénteken azt közölte, hogy a június végével záródott negyedévben az adózott eredménye 2,45 milliárd svéd korona (84 milliárd forint) lett.

A svéd Ericsson távközlési óriás negyedéves adózott eredménye 43,3 százalékkal, működési eredménye pedig 18 százalékkal nőtt az idei második negyedévben a tavalyi azonos időszakkal összevetve.

A mobil távközlésihálózat-berendezést gyártó cég pénteken azt közölte, hogy a június végével záródott negyedévben az adózott eredménye 2,45 milliárd svéd korona (84 milliárd forint) lett.

Az Ericsson működési eredménye a negyedévben 4,5 milliárd korona volt, felülmúlta az elemzők által várt 3,36 milliárd koronát.

A cég bevétele 1,4 százalékkal, 55,58 milliárd koronára bővült, a szakértők gyengébb adatra, 55,16 milliárd koronára számítottak.

Fotó: Jonathan Nackstrand/AFP

Az Ericsson összességében továbbra is derűlátó, amit az is jelez, hogy nem változtatott a 2020-2022 közötti időszakra vonatkozó pénzügyi várakozásain.

Az Ericsson részvényára 11,28 százalék emelkedéssel zárt pénteken a stockholmi értéktőzsdén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.