BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy bajban van az Airbus

A légiközlekedési vállalat világszerte 15 ezer munkahelyet szüntet meg.

Az Airbus által kiszállított repülőgépek száma júniusban 50 százalékkal emelkedtek májushoz képest, és elérték a legmagasabb szintet március óta, amikor is Európában elterjedt a koronavírus-járvány. A gyorsuló fellendülés azonban nem tudta megakadályozni azt, hogy az első félév 16 éves mélypontot mutasson – írja a Reuters.

A cég által kiszállított repülőgépek száma a májusi 24 darab repülőgépről 36-ra emelkedtek júniusban, áprilisban pedig a szállítások száma a legalacsonyabb volt, összesen 14 darabbal. Az első félévben a szállítások 49 százalékkal estek vissza, összesen 196 repülőgépre volt szükség, azonban az előző év azonos időszakában ez a szám 389 volt.

Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg

A légiközlekedési vállalat világszerte 15 ezer, Franciaországban 5 ezer munkahelyet szüntet meg, miközben az Air France légitársaságnál 7600 álláshelyet számolnak fel, aminek következményeként számos beszállító és alvállalkozó is elbocsátásokat tervez. szakszervezetek ellenzik a drasztikus leépítést.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.