BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalók élnek vissza az Aldi nevével

Ismeretlen csalók – vélhetően adathalász céllal – az Aldi nevében megtévesztő sms-eket és e-maileket küldenek Magyarországon.

Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók az Aldi nevét, akik sms-ben vagy e-mailben küldenek értesítést az Alditól érkező csomagról, nyereményről vagy tesztről – olvasható az áruházlánc közleményében.

A kiküldött sms-ekhez és e-mailekhez az ALDI Magyarországnak nincs köze, ezért a vállalat arra kéri a felhasználókat, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkezett linkre, és ne adják meg semmilyen felhasználónevüket, jelszavukat vagy egyéb személyes adatukat.

Fotó: MTVA / MTI

Ismeretlen csalók – vélhetően adathalász céllal – az Aldi nevében megtévesztő sms-eket és e-maileket küldenek Magyarországon.

  • Az egyik típusú sms-ben az Alditól érkező csomagról tájékoztatják a telefonszám használóját, a csomag részleteit a felhasználó pedig egy, az sms-ben megadott linken tudja ellenőrizni.
  • Egy másik típusú sms-ben az Alditól érkező nyereménytelefonról értesítik a felhasználót és adatai megadását kérik. A megtévesztő e-mailekben tesztelési programra invitálják a felhasználókat.
  • Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.-nek nincs köze azokhoz az sms-ekhez és e-mailekhez, amelyekben személyes, vagy felhasználói adatokat kérnek ismeretlenek, továbbá a vállalat nem hirdetett olyan nyereményjátékot, amelyben okostelefont lehet nyerni vagy tesztelni. Az sms-ekben és e-mailekben jogtalanul és megtévesztően használják fel az ALDI nevét. Az áruházlánc azt javasolja az érintetteknek, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkező linkre és semmilyen személyes, vagy felhasználói adatot ne adjanak meg – írja a közlemény.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.