Cégvilág

A Graphisoft igazgatósága 99 eurócent osztalékot javasol

A társaság az osztalékfizetésről 2021. május 5-ig jelenteti meg részletes közleményét.

A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő társaság igazgatósága részvényenként 99 eurócent kifizetésére tesz javaslatot a 2020-as év után az A sorozatú törzsrészvények esetében, az osztalékról az április 20-ra kitűzött éves rendes közgyűlés dönt – közölte a társaság csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közgyűlési meghívóban.

A javaslat szerint a cég a „B” sorozatú dolgozói részvények után összesen 203 843 euró osztalékot fizet.

Forintra a közgyűlés napján, azon az árfolyamon számítják át, amelyen a Graphisoft Park SE számlavezető pénzintézete az eurót a cégtől megvásárolja.

A társaság az osztalékfizetésről 2021. május 5-ig jelenteti meg részletes közleményét.

Az osztalék kifizetésének javasolt határideje az elfogadás jogerőssé válását követő 8 kereskedési napon belül

- írták.

Fotó: Kallus György / VG

Közölték azt is, hogy a járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetre tekintettel a társaság nem tart konferencia közgyűlést. Amennyiben 2021. április 20-án nem tartható meg személyes részvétellel a közgyűlés,

úgy a jogszabályi rendelkezések szerint az igazgatótanács fog dönteni azokban a kérdésekben, amelyekről egyébként a közgyűlésnek kellene.

A Graphisoft Park SE részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a csütörtökön 3820 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 5280 forint, a legalacsonyabb 3050 forint volt.

osztalék Graphisoft Park SE
Kapcsolódó cikkek