BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Okostelefonokról is elérhetővé váltak a vasútállomások kijelzőinek adatai

A rendkívüli helyzetekről, forgalomváltozásokról és a menetidőkről már az okostelefonok segítségével is lehet tájékozódni. A MÁV mikorindul.hu honlapján a kiválasztott állomás nevét beírva bárki elérheti azokat az információkat, amelyeket az adott állomáson kihelyezett monitorokon lehet megtekinteni.

Okostelefonon is megjeleníthetők a vasútállomások kijelzőinek adatai, vagyis a rendkívüli helyzetek okozta forgalmi változások, menetidők, vágányszámok, figyelmeztetések – olvasható a MÁV honlapjának keddi közleményében.

máv
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Az adatok a mikorindul.hu címen keresztül érhetők el, amely után a kiválasztott állomás nevét kell a böngésző címsorába beírni. 

A megtekintést az egyre több állomáson megtalálható QR-kódok is lehetővé teszik, a budapesti elővonalak közül majdnem az összesen elhelyezték már ezeket. Az utasoknak azt ajánlják, hogy mentsék el a számukra fontos állomások linkjét, de a kezdőképernyőre is kirakhatják azokat a közvetlen eléréshez – közölte a MÁV.  

Kiderült, miért minősítették át katonai célúvá a Déli Körvasút beruházást

A budapesti Ferencváros és Kelenföld vasútállomás közötti a magyar vasúthálózat legnagyobb forgalmú, erősen kapacitáshiányos szakasza. Lapunk úgy tudja, hogy az orosz–ukrán háború is rávilágított arra, hogy a Déli Körvasút beruházás stratégiai fontosságú az ország számára.

A vasúttársaság online rendszerein a közlemény szerint ma már 1300 vasútállomás és megállóhely menetrendi adatai és rendkívüli információi érhetők el, majdnem 150 állomásról pedig az indulási vágányszámokat is meg lehet tekinteni. Terveik szerint a fejlesztést, a QR-kódok kihelyezését kiterjesztik a kevésbé forgalmas regionális állomásokra, megállóhelyekre is, ahol jelenleg nincs digitális kijelző – olvasható a közleményben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.