BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Aldi megkérdezte a vásárlóit, hol nyisson üzleteket – közel harminc új helyszínt jelentett be

Több ezer megkeresés érkezett a brit Aldihoz, hogy hol nyisson a diszkontlánc új üzleteket.

Az Aldi bejelentette, hogy összesen 27 új üzletet nyit az elkövetkező években az Egyesült Királyságban. Nagy-Britannia főutcáin megtizedelte a boltokat a közelmúltbeli bezárási hullám, de a diszkontszupermarket üzleti stratégiáján ez mit sem változtatott. A múlt hónapban arra kérte a vásárlóit, hogy mondják el, hol nyisson a cég újabb üzleteket. Miután több ezer megkeresés érkezett, a szupermarket szerdán nyilvánosságra hozta a tervezett helyszínek listáját.

Banking Institution And Luxury Brands
Fotó: NurPhoto / AFP

A kivánságlista alapján pedig több új üzlethelyet nyithatnak, például Londonban, Surrey-ben, Hampshire-ben, Chorltonban és Manchesterben is.

A német üzletlánc közölte, hogy minden üzletet egy 20 ezer négyzetméteres üzletegységben kell kialakítani, illetve tartozzon hozzá egy 100 férőhelyes parkoló is. Ideális esetben egy főút közelében alakítanák ki az új üzleteket. A teljes listát a Manchester Evening News is lehozta.

„Mindenki számára elérhetővé akarjuk tenni a kiváló minőségű élelmiszereket, de ezt addig nem valósíthatjuk meg, amíg lesznek olyan városok és területek, ahol nincsen még Aldi” – fogalmazott Jonathan Neale, az Aldi UK nemzeti ingatlanügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Korábban azt is megírtuk, hogy az Aldi megnyitotta első pénztár nélküli üzletét, ahol a vásárlók sorban állás és fizetés nélkül vehetik át a termékeket. A diszkontszupermarket új, a délkelet-londoni Greenwichben található telephelyén a vásárlók alkoholt is vehetnek, a korhatár betartásáról arcfelismerő és kormeghatározó mesterséges intelligencia dönt. A német diszkontlánc ezzel az Amazon és a Tesco nyomdokaiba lép.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.