BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
lvmh

Családban marad: fiát ülteti a luxusbirodalom élére a világ leggazdagabb embere

A francia milliárdos leszármazottai mind vezető pozíciót foglalnak el a vállalatban. Az Arnault család szorosan a markában tartja az LVMH-t, amely néhány évtized alatt a világ egyik legsikeresebb vállalatává nőtte ki magát.

Bernard Arnault francia milliárdos kinevezte fiát, Frédéricet az LVMH Moët Hennessy Louis Vuittont irányító egyik családi holdingvállalat élére, ami a 29 éves utód legújabb előléptetése a világ legnagyobb luxuskonszernjén belül.

lvmh
Frédéric, Arnault 29 éves fia az LVMH egyik holdingvállalatának élére áll / Fotó: AFP

A luxusbirodalom 75 éves urának negyedik gyermeke apjához hasonlóan az Ecole Polytechnique mérnöki iskolában végzett, nemrégiben pedig az LVMH órarészlegének a vezérigazgatójává is kinevezték. Ő és bátyja, Alexandre áprilisban foglaltak helyet az LVMH igazgatótanácsában, csatlakozva idősebb testvéreikhez, Delphine-hoz és Antoine-hoz.

Az Insider értesülése szerint a Financière Agache holdingvállalat élén a 28 éves Frédéric Nicolas Bazire ügyvezető igazgatót váltja le.

Az LVMH árfolyama csütörtökön 1,34 százalékkal emelkedett, így a konszern piaci értéke 381,46 milliárd euróra nőtt.

„Családi vállalkozás” marad az LVMH

A francia luxusbirodalmon belül már mind az öt Arnault-gyermek vezető pozíciót szerzett, miután a édesapjuk biztosította, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a vállalat irányítására. S bár a családfő továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy ő álljon az élen, valószínű, hogy a 2023 óta kiosztott pozíciókban fog eldőlni, ki a legérdemesebb a konszern vezetői poszt megöröklésére:

  • a 49 éves Delphine a Dior – a Louis Vuitton után a csoport második legnagyobb forgalmú márkájának – vezérigazgatója;
  • a 47 éves Antoine a Christian Dior – az LVMH felett álló másik családi holding – vezérigazgatója, valamint a csoport arculatáért felel;
  • a 32 éves Alexandre a Tiffany & Co ékszerüzletnél van vezető beosztásban, amelyet az LVMH 2020-ban mintegy 16 milliárd dollárért vásárolt meg;
  • A 25 éves Jean pedig a Louis Vuittonnál az óragyártást vezeti, bár fiatal kora miatt még nem nevezték ki az igazgatótanácsba.

A család jelenleg az LVMH tőkéjének 48 százalékát és a szavazati jogok 64 százalékát birtokolja, ezzel biztosítva, hogy Arnault-kézben maradjon az értékes vállalat irányítása.

Arnault jelenleg a világ leggazdagabb embere, a Bloomberg becslései szerint vagyona mintegy 215 milliárd dollár. Jeff Bezos és Elon Musk technológiai mogulok után ő lett 2023-ban a harmadik, aki átlépte a 200 milliárdos, történelmi határt.

Fejtörést okoz a bolygó leggazdagabb emberének, hogy kire hagyja az LVMH luxusbirodalmát

Bernard Arnault, a francia LVMH cégcsoport feje nehéz döntés előtt áll, mert még nem tudja, hogy kinek adja tovább luxusbirodalmát. A világ vezető luxusmárka konglomerátuma olyan márkákat foglal magába, mint a Tiffany, a Dom Pérignon vagy a Louis Vuitton.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.