BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehéz a helyzet, de megszületett a döntés: a Budapest Airport segít a debreceni repülőtérnek

Olyan meleg az időjárás, hogy a hőség tönkretette a debreceni repülőtér kifutóját.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy ideiglenesen bezárták a debreceni repülőteret. Akkora a hőség, hogy tönkretette a kifutót. A rendkívüli zavar elhárítása legalább egy hetet vehet igénybe Magyarország második legnagyobb repterén.

A hiba kijavítása függ az időjárási körülményektől, de legalább egy hetet vesz igénybe. 

20240514 Budapest  
Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 
Sajtóbejárás 
(különböző illusztrációs anyagok) 

Fotó: Kallus György  LUS  
Világgazdaság  VG 

A képen: Ryanair 
repülőgép
A Budapest Airpot nyújt segítő kezet a Debreceni Nemzetközi Repülőtérnek / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Csütörtök este várhatóan egy hétre technikai okok miatt bezárt a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, a légikikötőtől a Budapest Airport veszi át a járatok és utasok kezelését. Azok az utasok, akik Debrecenből indultak volna, a légitársaságuktól kapnak tájékoztatást arról, hogy járatukat átirányítják vagy törlik-e – közölte a Budapest Airport.

A budapesti reptérnek az átirányítások várhatóan napi 3-4 plusz járat kezelését jelenthetik, így a fővárosi légikikötő utasforgalma a napi 55 ezer főt is meghaladhatja. 

A ferihegyi repülőtér üzemeltető az esetleges hosszabb késések miatt a terminálon várakozó és arra jogosult utasokat a hónap elején létesített segítőpontokon látja el, de a hőségre való tekintettel a zónákon kívül is biztosít a várakozóknak ivóvizet. 

A Budapest Airport közlése szerint a helyzetet nehezíti, hogy a légtér telítettsége miatt az elmúlt hetekben jelentős mennyiségű járatkéséssel és -törléssel kellett számolnia a utasoknak Európa-szerte, így Budapesten is. A Budapest Airport számára ebben a helyzetben is kiemelten fontos, hogy az utasairól magas szinten gondoskodjon, ezért egy-egy dedikált várakozóterületet jelölt ki a 2A és 2B terminálokon, ahol az utasok tudnak várakozni, pihenni, a repülőtér üzemeltető szükség esetén ételt és italt, illetve női higiéniai termékeket oszt, a kisgyermekeseknek pedig bébiételt, pelenkát és törlőkendőt biztosít.

Emellett a hőségriadóra való tekintettel a repülőtér üzemeltető a zónákon kívül is ingyenesen biztosít ásványvizet a várakozóknak, és 13 ivókút is rendelkezésre áll, ahol ezeket a palackokat, vagy épp az otthonról hozott kulacsokat újratölthetik. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.