BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Apple product event with expected release of new iPhone

Az Apple bemutatta a mesterséges intelligenciával turbózott új iPhone 16-ost

Nagy bejelentésekkel indult a vállalat őszi termékbemutatója. Az Apple Intelligence, a vállalat mesterségesintelligencia-szoftvere a személyes asszisztens, a Siri fejlesztésére, valamint olyan funkciók fejlesztésére szolgál majd, mint a telefon kamerája által rögzített tárgyak felismerése és azonosítása.

Az Apple hétfőn bemutatta a mesterséges intelligenciával (MI) megerősített iPhone 16-ost, megmutatva a régóta várt készüléket órákkal azután, hogy a kínai rivális Huawei legújabb telefonja megrendelhetővé vált – írta a Reuters.

Apple product event with expected release of new iPhone
Tim Cook Apple-vezér hétfőn mutatta be az új iPhone-t / Fotó: AFP

Az iPhone következő generációját az alapoktól kezdve az Apple Intelligence számára terveztük. Ez egy izgalmas új korszak kezdetét jelzi 

– mondta Tim Cook vezérigazgató a termékbemutatón.

Az Apple és a technológiai cégek világszerte versenyt futnak azért, hogy a termékekbe MI-t építsenek, és a telefonok várhatóan az egyik legfontosabb csatatérnek számítanak. A cupertinói, kaliforniai székhelyű vállalat arra is fogadkozik, hogy az MI funkció az iPhone-eladások lassulása közepette is fellendíti majd az eladásokat.

Az Apple Intelligence, a vállalat mesterségesintelligencia-szoftvere a személyes asszisztens, a Siri fejlesztésére, valamint olyan funkciók fejlesztésére szolgál majd, mint a telefon kamerája által rögzített tárgyak felismerése és azonosítása.

Az Apple Intelligence egy új korszak kezdetét jelzi a Siri számára, és természetesebbé, kontextuálisan relevánsabbá és személyre szabottabbá teszi 

– mondta Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztési vezetője.

Az Apple Intelligence tesztváltozata a jövő hónapban lesz elérhető az angol nyelvű változatban. Az angol nyelv más lokalizált változataihoz decemberben lesz kipróbálható, jövőre pedig többek között kínai, francia, japán és spanyol nyelvű változatok is érkeznek.

Az iPhone 16 az új A18-as csipet használja majd, és alumínium hátlapot kap, valamint egy új, testre szabható gombot, amely a kamera vezérlésére használható.

Minden eddiginél fejlettebb lesz az Apple új okosórája

A Series 10 állítólag számos forradalmi fejlesztést tartalmazna. Az Apple abban bízik, hogy luxuskategóriás okosóráira továbbra is hatalmas lesz a kereslet.

Az Apple bemutatta az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max, titánium modelleket is, amelyek gyorsabb csipet, az A18 Prót és több MI-képességet tartalmaznak, például javaslatokat kínálnak a fotózás hatékonyabb beállítására, valamint professzionális szintű videókészítésre szánt hangszerkesztési képességeket.

  • Az iPhone 16 799 dolláros, az iPhone 16 Plus pedig 899 dolláros áron indul;
  • az iPhone 16 Pro 999 dollárba, a 16 Pro Max pedig 1199 dollárba kerül.

Az Apple új iPhone csipjei az Arm architektúra legújabb verzióját használják, amely speciális funkciókat tartalmaz az MI-alkalmazások felgyorsítására.

A meglévő iPhone-felhasználók, akiknek már három-négy éve megvan a készülékük, biztosan elcsábulnak a frissítésre, még akkor is, ha néhány dolog csak később lesz bevezetve, mivel ez biztosítja a készüléküket az MI számára 

– mondta Nabila Popal, az International Data Corp elemzője.

Az Apple részvényei 0,2 százalékot estek a késő délutáni kereskedésben.

A Huawei honlapja hétfőn azt mutatta, hogy több mint 3 millió előrendelést gyűjtött a Z alakú, háromszoros telefonjára. Ez aláhúzza, hogy a Huawei képes az amerikai szankciókat áthidalni, és megszilárdítja pozícióját az Apple-lel szemben Kínában, ahol a fogyasztók több MI-funkcióra vágynak.

Úgy viszik az iPhone-t Kínában, mint a cukrot

Felvette a kesztyűt az Apple az okostelefonok kínai piacán. Az árcsökkentések, úgy tűnik, meghozták a vásárlók kedvét az iPhone-hoz.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.