BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Tim Cook, chief executive officer of Apple Inc., speaks during a launch event for the new Apple iPhone 15 at Apple Park in Cupertino, California, on September 12, 2023. (Photo by Nic Coury / AFP)

Minden eddiginél fejlettebb lesz az Apple új okosórája

A Series 10 állítólag számos forradalmi fejlesztést tartalmazna. Az Apple abban bízik, hogy luxuskategóriás okosóráira továbbra is hatalmas lesz a kereslet.

A legújabb Apple okosóra, a Series 10 nagyobb képernyővel, vékonyabb tokkal és könnyebb fémszerkezettel fog rendelkezni, amivel a vállalat újra megpróbál a hordozható eszközök piacának élére törni – írta a Bloomberg.

Tim Cook, chief executive officer of Apple Inc., speaks during a launch event for the new Apple iPhone 15 at Apple Park in Cupertino, California, on September 12, 2023. (Photo by Nic Coury / AFP)
Az Apple abban bízik, hogy luxuskategóriás okosóriáira továbbra is hatalmas lesz a kereslet / Fotó: AFP

Az Apple őszi termékbemutatója a vállalat egyik legfontosabb éves eseményévé vált, mivel jellemzően egy sor új eszközt mutat be, és megadja az alaphangot az ünnepi vásárlási szezonra, a vállalat legforgalmasabb és legjövedelmezőbb időszakára. Ezek az új termékek rendszeresen hatalmas spekulációkat váltanak ki a technológiai iparágon belül és a vállalat rajongói körében.

Az új iPhone mellett a legnagyobb visszhangot az Apple Watch Series 10 okosóra keltette, amely a vállalat bejelentése szerint az eddigi legfejlettebb és legkompaktabb hordozható eszköze lesz.

Az Apple első széles látószögű OLED-kijelzője a Series 10 belsejében 40 százalékkal fényesebb lesz, mint a Series 9-ben, ami ráadásul szélesebb betekintési szögeket tenne lehetővé. Frissítési sebessége üresjáratban másodpercenként egyszer frissítheti az alkalmazásokból és bonyodalmakból származó információkat, az eddigi percenkénti egyszeri sebesség helyett.

A vállalat szerint a mindössze 9,7 milliméteres tokban a legújabb verzió nemcsak kisebb, de könnyebb is lesz, mint az Apple korábbi okosórái. Az alumíniumváltozat 10 százalékkal kevesebbet nyom, mint az előző generáció. A rozsdamentes acélt felváltó titánváltozat még nagyobb súlyt farag le a Watchból, mint a már lecsökkentett Series 10.

Az S10 chip, amely a Series 10-et hajtja, az Apple állítása szerint javítja a műveletekre való reagálás sebességét, és javíthatja a zajt és a visszajelzést a Watch hangszóróján keresztül kezdeményezett hívások során. Néhány meglévő eszköz, például a Fordító, mostantól natívan futhat a Watchon, és a fitneszfunkciókat is hasonlóan fel lehet turbózni.

A Series 10 ugyanazt a stílusú, becsúsztatható szíjat használja, mint a korábbi Apple Watchok, így az új szíjrendszer talán egy későbbi frissítésre marad.

Új Apple Watch Ultrát vagy Watch SE-t sem jelentették be. A már kiadott Apple Watch Ultra viszont 2 új felületet, új pántokat és rengeteg új szoftveres funkciót kap, amelyek a fitneszre koncentrálnak. A WatchOS 11 által hozzáadott tucatnyi fitneszfunkció között szerepel az automatikus pályafutás-felismerés, az iPhone-on történő élő aktivitási kerékpározás, az úszás közbeni ütés- és intervallumkövetés, valamint a szélességi, hosszúsági, tengerszint feletti magasságot és útpontokat tartalmazó iránytű-alkalmazás. Az edzőrendszer is több, bár nem részletezett betekintést ígér.

Az Apple Watch Series 10 ára a wifis modell esetében 399 dollárról indul, GPS-szel pedig 499 dollárról. A Watch Ultra 2 ára 799 dollárról indul. Mindkettő már előrendelhető, várhatóan szeptember 20-án érkezik.

Kiderült, mikor mutatja be az Apple az új iPhone modelleket

Szeptember 9-én tartja az Apple az „It’s Glowtime” eseményt az Apple Parkban. Itt mutathatja be a cég a legújabb, 16-os iPhone-szériát. Az iPhone 16 négy modellel érkezik, a legfontosabb újdonsága pedig a beépített mesterséges intelligencia, az Apple Intelligence lesz.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.