BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy korszak vége: az Amazon beszüntette a légbuborék-fóliák használatát

A légbuborék-fóliák eltűnése az óceánok számára is jó hír. Az Amazon már évek óta eltávolítja a felesleges műanyagokat a csomagkiszállítás rendszeréből.

Az Amazon bejelentette, hogy megszüntette a műanyag légbuborék-fóliák használatát a raktáraiban. „2024 októberétől eltávolítottuk a műanyag légtasakokat a globális teljesítési központjainkban használt szállítási csomagolásainkból” – közölte az e-kereskedelmi óriás egy blogbejegyzésében.

Amazon Prime box or Amazon shipping box on black background, Egy korszak vége: az Amazon beszüntette a légbuborékfóliák használatát
Egy korszak vége: az Amazon beszüntette a légbuborék-fóliák használatát / Fotó: Northfoto

Ez nagy előrelépés, mivel környezetvédő csoportok évek óta óriási nyomást helyeztek a vállalatra, hogy csökkentse a műanyagszennyezést, amely elárasztja az óceánokat. Az Amazon továbbra is azon dolgozik, hogy általában is csökkentse az egyszer használatos műanyagok alkalmazását a csomagolásaiban.

Az a tény, hogy a világ legnagyobb e-kereskedelmi vállalata világszerte megszüntette a műanyag légbuborék-fóliákat, fantasztikus hír az óceánok számára

– mondta Matt Littlejohn, az Oceana nonprofit szervezet stratégiai kezdeményezésekért felelős alelnöke az Amazon bejelentésére reagálva – írja a The Verge.

Az Oceana szerint a part menti területek közelében a leggyakoribb a műanyaghulladék, melynek többsége nagy számban tartalmazza az Amazon eddigi csomagolását. Ez a fajta műanyagszennyezés ráadásul a legveszélyesebb a nagy tengeri emlősökre, mint a bálnák és a delfinek, amelyek véletlenül lenyelhetik. 

Az Amazon betartja az ígéretét

Az Amazon Európában már 2022-ben papírt és kartont használt műanyag légtasakok helyett, és Indiában 2020-ban megszüntette a műanyag fóliacsomagolást a létesítményeiben. A vállalat még idén nyáron ígérte meg, hogy teljes egészében beszüntetik a műanyag légbuborék-fóliák használatát.

A változás évente közel 15 milliárd műanyag légbuborék-fólia eltávolítását eredményezi.

A papírtöltelék a régi csomagolással ellentétben 100 százalékban újrahasznosított anyagból készül, így lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy könnyedén otthon is újrahasznosítsák az anyagot. Az Amazon szerint a papírtöltelék „ugyanolyan, ha nem jobb védelmet nyújt”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.