BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Economy And Business In Poland ups

Kiváló negyedévet zárt a világ legnagyobb fuvarozója

Az elemzőket is meglepték a vállalat által közölt eredmények. A jelentés a UPS árfolyamának is kedvezett, amely közel öt százalékkal emelkedett.

A UPS, a világ egyik legnagyobb logisztikai cége az elemzők által vártnál kedvezőbb adózott eredménnyel zárta a harmadik negyedévet. A UPS arról is beszámolt csütörtökön, hogy 2024 harmadik negyedévében 22,2 milliárd dollár konszolidált árbevételt ért el, ami 5,6 százalékos növekedés 2023 harmadik negyedévéhez képest - tájékoztatott a vállalat csütörtökön.

Economy And Business In Poland ups
Kiváló eredménnyel zárta a UPS a harmadik negyedévet / Fotó: NurPhoto via AFP

A UPS (United Parcel Service) csütörtökön közzétett pénzügyi jelentése szerint a harmadik negyedévben a korrigált egy részvényre jutó higított eredménye éves szinten 12,1 százalékkal, 1,76 dollárra emelkedett, felülmúlva az elemzői konszenzusban szereplő 1,63 dollárt. 

A konszolidált üzemi eredmény 2,0 milliárd dollár volt, ami 47,8 százalékos növekedés 2023 harmadik negyedévéhez képest, és 22,8 százalékos növekedés korrigált alapon. A konszolidált és korrigált konszolidált üzemi árrés 8,9 százalékos volt 

- közölték.

A közlemény kiemelte, hogy az amerikai belföldi csomagszállítás szegmensben az árbevétel 5,8 százalékkal nőtt, ami elsősorban a napi átlagos forgalom 6,5 százalékos növekedésének köszönhető. A működési árrés 6,2 százalék, a korrigált működési árrés 6,7 százalék volt.

A nemzetközi csomagszállítás szegmensében a bevétel 3,4 százalékkal nőtt, elsősorban az egy darabra jutó bevétel 2,5 százalékos bővülésének köszönhetően. A működési árrés 18,1 százalék volt.

Az ellátási lánc megoldások szegmensben a bevételek 8,0 százalékkal nőttek, ami elsősorban a légi és tengeri szállítmányozás növekedésének, valamint a USPS légi szállítmányok folyamatos felvételének köszönhető.

A közlemény szerint a UPS egyúttal frissítette a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó, konszolidált pénzügyi céljait, eszerint a konszolidált bevétel várhatóan körülbelül 91,1 milliárd dollár lesz.

A UPS részvénye mintegy 4,7 százalékos pluszban állt csütörtökön 18.30 óra körül a New York-i értéktőzsdén.

A UPS 2023-ban elért 91,0 milliárd dolláros árbevételével a világ egyik legnagyobb vállalata, mely az integrált logisztikai megoldások széles skáláját kínálja ügyfeleinek. A vállalatnak mintegy 500 000 alkalmazottja van.

Szűkülő piacon is célba ért a UPS

Csökkenő bevétel mellett is a vártnál nagyobb nyereséget ért el a piacvezető csomagszállító cég tavaly év végén, amiből osztalékemelésre és sajátrészvény-vásárlásra is futja majd.

 

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.